Εξασκούμαι διαδραστικά

Η παιγνιώδης διαδραστική εξάσκηση δε θα μπορούσε να παραλειπεται από το συγκεκριμένο blog!!

Τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα και οι μαθησιακοί στόχοι που θα επιτευχθούν από την εξάσκησή σας μέσω του συγκεκριμένου διαδραστικού βίντεο διαμορφώνονται ως εξής:

Κατανόηση της Παιχνιδοκεντρικής Μάθησης: Θα κατανοήσετε την έννοια της παιχνιδοκεντρικής μάθησης και πώς αυτή διαφέρει από άλλες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση.

Αναγνώριση της Σημασίας του Παιχνιδιού στη Μάθηση: Θα αντιληφθείτε τη σημασία του παιχνιδιού ως μέσο για την ενίσχυση των μαθησιακών διαδικασιών και δεξιοτήτων.

Αναγνώριση της Επίδρασης στην Εκπαίδευση: Θα κατανοήσετε πώς η παιχνιδοκεντρική μάθηση επηρεάζει τη σκέψη, τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη επιγραμμικών ικανοτήτων.

Ενθάρρυνση για Εφαρμογή: Θα ενθαρρυνθείτε να εφαρμόσετε αυτές τις αρχές στον εκπαιδευτικό σας ρόλο.

Τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα θα περιλαμβάνουν την ικανότητα σας να περιγράψετε την παιχνιδοκεντρική μάθηση, να αναλύσετε τα οφέλη της και να εφαρμόσετε τις αρχές αυτές στο δικό σας εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Βιβλιογραφικές αναφορές

Steinkuehler, C., & Duncan, S. (2008). Scientific habits of mind in virtual worlds. Journal of Science Education and Technology, 17(6), 530-543.

Thomas, D., & Brown, J. S. (2011). A new culture of learning: Cultivating the imagination for a world of constant change. CreateSpace.

Leave a Reply