Αν θέλετε να αποκτήσετε μια πληρέστερη εικόνα σχετικά με την παιδαγωγική προσέγγιση της μάθησης βασισμένης στο παιχνίδι, μπορείτε να ανατρέψετε στους εξής συνδέσμους:
«Τα μαζικά ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα (MOOCs) έχουν κερδίσει σημαντική προσοχή τα τελευταία χρόνια. Αν και τα MOOC συζητούνται ευρέως ως πιθανές εναλλακτικές λύσεις στα παραδοσιακά πανεπιστημιακά μαθήματα, εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετές προκλήσεις για τον παιδαγωγικά αποτελεσματικό σχεδιασμό τους. Σκοπός της διπλωματικής εν τέλει θα είναι αν είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα να χρησιμοποιηθούν τα ψηφιακά παιχνίδια σε κάποιο MOOC. Υλικό και μέθοδος …»
«Η παρούσα Διπλωματική Μεταπτυχιακή Εργασία αφορά τις κατηγορίες των ψηφιακών εκπαιδευτικών παιχνιδιών, τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λαμβάνει υπόψη του ο σχεδιασμός ή η αξιοποίηση ήδη υπαρχόντων ψηφιακών εκπαιδευτικών παιχνιδιών και τα πλεονεκτήματα της αξιοποίησης των ψηφιακών παιχνιδιών στην εξ αποστάσεως εκ-παίδευση. Τα ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια διακρίνονται σε παιχνίδια εικονικών κόσμων, εικονικής πραγματικότητας και προσομοίωσης, στα πολυχρηστικά παιχνίδια, στα παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας και παιχνίδια απόδρασης-διαφυγής. Τα πλεονεκτήματα της αξιοποίησης…»
«Τα τελευταία χρόνια έχει κεντρίσει το ερευνητικό ενδιαφέρον η εκμάθηση προγραμματισμού μέσω της χρήσης διαφορετικών εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που έρχονται σε αντίθεση με τις μεθόδους της παραδοσιακής εκμάθησης. Η ανάγκη για νέες εκπαιδευτικές μεθόδους προέρχεται κυρίως από τις δυσκολίες στην σύνταξη των προγραμματιστικών γλωσσών που αντιμετωπίζουν οι μαθητές καθώς και την έλλειψη ικανοτήτων στην επίλυση προβλημάτων. Μία προσέγγιση εκμάθησης προγραμματισμού είναι η ψηφιακή παιχνιδοκεντρική ...»
4. Παιχνιδοποίηση VS Παιχνιδοκεντρική Μάθηση Μελέτη Περίπτωσης
«Τα παιχνίδια στον υπολογιστή έχουν αναπτυχθεί σε πολλές κατευθύνσεις. Πολλές μελέτες και συστήματα ασχολούνται με διαφορετικά στοιχεία όπως «Διασκέδαση» και «ευχαρίστηση» στο δομή του παιχνιδιού για να βελτιώσει τα κίνητρα των μαθητών στο τομέα της εκπαιδευτικής μάθησης. Σε αυτό το έγγραφο, θα να εξηγήσει τη διαφορετική θεωρητική υποστήριξη προς όφελος του χρήση του παιχνιδιού στην εκπαίδευση και τη μάθηση. Θα κάνουμε επίσης επιδεικνύουν τη διαφορά μεταξύ αυτών των μεθόδων όπως, Game Base Learning (GBL), εκπαιδευτικό παιχνίδι και Gamification στην εκπαίδευση. Μια σαφής περιγραφή μεταξύ αυτούς τους νέους όρους με εξήγηση του πιθανού αντίκτυπου για τη διδασκαλία και τη μάθηση.»
5. Game Based Learning Podcasts (16 λεπτά και 40 δευτ.)
«Εμβαθύνουμε σε θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η διδασκαλία στην εικονική πραγματικότητα, η ψηφιακή ένταξη, η μάθηση με βάση τα παιχνίδια και η καινοτομία στη διδασκαλία. Ελάτε να ακούσετε τους ειδικούς μας και να λάβετε πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλύτερα την τεχνολογία για να υποστηρίξετε τη μάθηση εντός και εκτός της τάξης.