Σκοπός και παιδαγωγική αξία του άρθρου ” Η ομορφιά δεν είναι το παν”.

Ο σκόπος του ιστολογίου είναι να μυήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες  με τα κείμενα των αρχαίων ελληνικών, μέσα απο την νοηματική ερμηνεία τους και μέσα απο την δημιουργία του κατάλληλου υποστηρικτικού υλικού, να παρέχεται στους εκπαιδευομένους το έναυσμα να μελετήσουν,κεντρίζοντας τους το ενδιαφέρον. Μέσα απο τις διάφορες εικόνες που υπάρχουν στο άρθρο,αλλά και ο τρόπος που παρουσιάζονται οι πληροφορίες αποσκοπούν,στο να είναι απο την μία πλευρά εύληπτες και απο την άλλη μεριά να περίεχουν ζωντάνια και αμεσότητα.

Στόχος του συγκεκριμένου άρθρου είναι να μεταφέρει στους μαθητές και στις μαθήτριες, βασικές πληροφορίες για τα κεντρικά πρόσωπα,για το είδος του κειμένου και για να τους αναφερθεί το βασικό  θέμα του συγκεκριμένου αποσπάσματος,ότι η ομορφιά δεν είναι το παν.

Ταυτόχρονα μέσα απο το υλικό που χρησιμοποιείται όπως το quiz και η άσκηση με τις λέξεις των αρχαίων ελληνικών, αποσκοπεί στο να εμπλακούν στην εμβάθυνση του κειμένου και να τους θέσει σε αφύπνιση ώστε να σκεφτούν πάνω στα ερωτήματα που τίθενται.

Leave a Reply