Καλώς ήρθατε στο ταξίδι μας: Εκπαιδευτικοί ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Β’ & Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ

Ημερομηνία: [01/02/2024]

Γεια σας και καλώς ήρθατε στο Πληροφορική++ !

Καθώς ξεκινάμε μαζί αυτό το συναρπαστικό ταξίδι, θα ήθελα να σας παρουσιάσω τους βασικούς σκοπούς και στόχους του έργου μας. Αυτό το ιστολόγιο είναι αφιερωμένο στην εξερεύνηση και την αξιοποίηση της δύναμης της μάθησης βασισμένης σε παιχνίδια, ειδικά προσαρμοσμένη για εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Πληροφορική για την Β’ και Γ’ Λυκείου μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Οι πρωταρχικοί μας στόχοι:

  1. Βελτίωση των μεθοδολογιών διδασκαλίας: Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε τους εκπαιδευτικούς με καινοτόμες στρατηγικές διδασκαλίας που ενσωματώνουν τη μάθηση με βάση το παιχνίδι. Αυτή η προσέγγιση έχει σχεδιαστεί για να κάνει τις σύνθετες έννοιες προγραμματισμού πιο προσιτές, ελκυστικές και διασκεδαστικές.
  2. Κατασκευή διαδραστικών μαθησιακών εμπειριών: Μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων διαδραστικών βίντεο, ψηφιακών αφηγήσεων και εκπαιδευτικών παιχνιδιών, το έργο αυτό επιδιώκει να μετατρέψει το παραδοσιακό εκπαιδευτικό μοντέλο σε μια πιο δυναμική και διαδραστική εμπειρία.
  3. Ανάπτυξη δεξιοτήτων κριτικής σκέψης και επίλυσης προβλημάτων: Οι πόροι μας θα επικεντρωθούν σε πρακτικές εφαρμογές των μαθημάτων Πληροφορικής των Β’ και Γ’ Λυκείου, ενθαρρύνοντας τους εκπαιδευτικούς να σκέφτονται κριτικά και να επιλύουν αποτελεσματικά προβλήματα.
  4. Διευκόλυνση μιας κοινότητας μαθητών: Δεν δημιουργούμε απλώς ένα ιστολόγιο- καλλιεργούμε μια κοινότητα. Αυτή η πλατφόρμα θα χρησιμεύσει ως κόμβος για τους εκπαιδευτικούς ώστε να μοιράζονται εμπειρίες, ιδέες και ανατροφοδότηση, καλλιεργώντας ένα συνεργατικό περιβάλλον μάθησης.
  5. Προσβασιμότητα και συμμετοχικότητα: Η διασφάλιση ότι το περιεχόμενό μας είναι προσβάσιμο σε όλους τους εκπαιδευτικούς είναι υψίστης σημασίας. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε πόρους που είναι χωρίς αποκλεισμούς και ανταποκρίνονται σε διαφορετικές μαθησιακές ανάγκες.

Οι στόχοι μας:

- Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μαθησιακού πόρου: Από θεμελιώδεις έννοιες έως προηγμένες εφαρμογές των δύο μαθημάτων Πληροφορικής, στοχεύουμε να καλύψουμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων με εύληπτο τρόπο.

- Ενθαρρύνουμε την ενεργό μάθηση: Μέσω διαδραστικών παιχνιδιών και δραστηριοτήτων, σκοπεύουμε να προωθήσουμε ένα ενεργό περιβάλλον μάθησης, όπου οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη.

- Προβλέπουμε συνεχή υποστήριξη και ανατροφοδότηση: Με έντυπα αξιολόγησης και συνεχή δέσμευση, θα προσφέρουμε συνεχή υποστήριξη στην κοινότητα των εκπαιδευτικών μας, προσαρμόζοντας τους πόρους μας με βάση τα σχόλιά σας.

- Να παραμένετε ενημερωμένοι και σχετικοί: Ο κόσμος της Πληροφορικής και της τεχνολογίας εξελίσσεται συνεχώς. Δεσμευόμαστε να διατηρούμε το περιεχόμενό μας ενημερωμένο με τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις.

-Η ανατροφοδότηση και η συμμετοχή σας είναι αυτά που θα κάνουν αυτό το ταξίδι πραγματικά αξιοσημείωτο. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια ή να επικοινωνήσετε μαζί μας απευθείας.

 

Σταμάτης Χαλικιάς

 

 

 

Leave a Reply