Σκοπός ιστολογίου και Παιδαγωγική Αξία περιεχομένου

Η εποχή της πληροφορίας, γνωστή και ως εποχή των πληροφοριών, παρέχει την ευκαιρία στους ανθρώπους να ανταλλάσσουν πληροφορίες ,ιδέες, απόψεις και γνώσεις οι οποίες στο παρελθόν θα ήταν δύσκολο να βρεθούν.

Δράττοντας της ευκαιρίας, λόγω εποχής το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με σκοπό οι μαθητές/μαθήτριες να διευκολυνθούν, να αναζητήσουν, να αναρωτηθούν, να ασχοληθούν και να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στο μάθημα «Αρχαία Ελληνικά  από μετάφραση, Ομηρικά Έπη Οδύσσεια» της Α΄Γυμνασίου. Παράλληλα, διατυπώνονται διαφοροποιημένες διδακτικές προτάσεις και παραπομπές με σαφή οργάνωση και διατίθενται διαδραστικά εργαλεία για την περαιτέρω κατανόηση του μαθήματος και συγκεκριμένα για τη  (Ραψωδία  α 109-173).

Μέσα στο ιστολόγιο διαμορφώνονται ενθαρρυντικές και ελκυστικές συνθήκες μάθησης , αφού δίνεται  στους/στις  μαθητές/τριες  η ευκαιρία να εμπλακούν, να αλληλεπιδράσουν και να εργαστούν συνεργατικά. Επιπρόσθετα, οι μαθητές έτσι θα ανακαλύψουν πολλές από τις ικανότητες που δεν γνωρίζουν ότι έχουν, επαναπροσδιορίζοντας τους στόχους τους και βελτιώνοντας την διαδικασία μάθησης. Τέλος, οι μαθητές/μαθήτριες  με τη χρήση Η/Υ θα μπορέσουν να εκφραστούν πιο άνετα  και θα θεωρήσουν το μάθημα πιο ενδιαφέρον και παραστατικό,  διότι τους δίνεται η ευκαιρία να συνδυάσουν παιχνίδι και γνώση, αφού η χρήση του ιστολογίου είναι εύκολη και απλή. 

Leave a Reply