Αφού παρακολουθήσετε την Ψηφιακή Αφήγηση με τίτλο: «Μια μέρα στο σχολείο», η οποία αφορά στην ιστορία του Αριστομένη, ενός Φιλολόγου που εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στη συνέχεια καλείστε να αναστοχαστείτε και στον χώρο συζητήσεων με θέμα Δραστηριότητα Γνωριμίας Μελών Ομάδας:
α) να καταγράψετε την εμπειρία σας από ένα αγαπημένο σας παιχνίδι, με το οποίο έχετε ασχοληθεί αρκετά στο παρελθόν, είτε από την παιδική, είτε από την ενήλικη ζωή σας (ατομικό ή ομαδικό),
β) να το κατονομάστε και να περιγράψετε συνοπτικά τα συναισθήματα που σας προκαλούσε,
γ) να προσπαθήσετε να το εντάξετε σε μια κατηγορία (κοινωνικό, δράσης, σοβαρό, κ.ά.),
δ) τέλος, να το συνδέσετε με την επαγγελματική σας ζωή, προσπαθώντας να το εντάξετε στο πλαίσιο ενός διδακτικού αντικειμένου συνοπτικά.
Στο τέλος του επιμορφωτικού προγράμματος θα κληθείτε να επαναξιολογήσετε αυτά που έχετε ήδη γράψει, σύμφωνα με τις γνώσεις/δεξιότητες που θα έχετε αποκτήσει.
Στόχος: Οι εκπαιδευόμενοι μετά την ολοκλήρωση της δραστηριότητας θα είναι σε θέση να:
- δημιουργήσουν κοινότητα μάθησης καλλιεργώντας την αίσθηση του ανήκειν
- αναπτύσσουν εποικοδομητικό ασύγχρονο διάλογο, παρουσιάζοντας στοιχεία του εαυτού τους
- υποστηρίζουν την κριτική διερεύνηση θεμάτων που αφορούν στη διδακτική εμπειρία που ήδη κατέχουν
Οδηγίες: Η απάντηση στη δραστηριότητα είναι τύπου ανάπτυξης σύντομου λόγου στο πλαίσιο ασύγχρονης συζήτησης σε πίνακα ανακοινώσεων και η εκπόνησή της μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του θέματος, με το οποίο πρόκειται να ασχοληθεί η παρούσα επιμόρφωση και να καλλιεργηθεί η αίσθηση του ανήκειν, καθώς τα μέλη της ομάδας θα παρουσιάσουν σύντομα στοιχεία για τον εαυτό τους.
Για την εκπόνησή της απαιτείται χρόνος περίπου 30 λεπτών.
Η δικής σας απάντηση θα καταγραφεί στον πίνακα ανακοινώσεων.
Είναι σημαντικό όλα τα μέλη της ομάδας να συμμετάσχουν στην ασύγχρονη συζήτηση, καθώς το υλικό από τις απαντήσεις σας θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της σύγχρονης Τηλεδιάσκεψης.
Για την ενδεικτική απάντηση θα λάβετε ανατροφοδότηση στο πλαίσιο της συνάντησής μας στο σύγχρονο μάθημα τηλεκπαίδευσης, με βάση τα δικά σας σχόλια.