Καλωσόρισμα & γενικές πληροφορίες

Γειά σας αγαπητοί επιμορφούμενοι/ες!

Σας καλωσορίζω στο  blog επιμόρφωσής εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το θέμα της  εξ ολοκλήρου ασύγχρονης επιμόρφωσης  είναι  Τεχνολογία & Εκπαίδευση  και αποτελείται από 6 θεματικές ενότητες που θα αναρτώνται στο συγκεκριμένο blog  κάθε εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, η κάθε θεματική ενότητα θα εμφανίζεται κάθε Δευτέρα στις 7.00 πμ., επομένως θα έχετε σταδιακή πρόσβαση σε όλες τις θεματικές.  Οι θεματικές ενότητες θα παραμείνουν ανοιχτές και προσβάσιμες μέχρι 2 εβδομάδες μετά το τέλος της τελευταίας οπότε και θα διεξαχθεί η τελική εξέταση. 

 Αναφορικά με τις εξετάσεις πρόκειται για ένα Quiz πολλαπλής επιλογής 25 ερωτήσεων τύπου Σωστό - Λάθος και οι 10 από αυτές είναι συμπλήρωσης κενού. Προκειμένου να περάσετε επιτυχώς τις εξετάσεις πρέπει να απαντήσετε σωστά στο 75% των ερωτήσεων. Μετά το τέλος και την επιτυχή έκβαση των εξετάσεων θα σας αποσταλεί με email το πιστοποιητικό επιμόρφωσης (περίπου μετά από 10 ημέρες). Σε περίπτωση αποτυχίας υπάρχει η δυνατότητα επανεξέτασης. Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις εξετάσεις και τον τρόπο διεξαγωγής τους θα σας δοθούν την 4η εβδομάδα μελέτης όπου και θα σας αποσταλεί mail.

Το υποχρεωτικό εκπαιδευτικό υλικό των εβδομάδων σας παρατίθεται στην ενότητα Εκπαιδευτικό Υλικό και πρόκειται για πολυμεσικό εκπαιδευτικό υλικό όπως κείμενα, video, ψηφιακές αφηγήσεις, podcast κ. ά. Μπορείτε να μελετάτε το εκπαιδευτικό υλικό στο δικό σας χρόνο και ρυθμό. Ωστόσο, θα σας συμβούλευα να ακολουθήσετε το χρονοδιάγραμμα που θα σας αναρτηθεί. 

Μετά την ολοκλήρωση κάθε ενότητας ακολουθεί Quiz Αυτοαξιολόγησης το οποίο δεν είναι  υποχρεωτικό και δεν συνυπολογίζεται στο τελικό βαθμό. Παρόλα αυτά, θα σας προέτρεπα να ολοκληρώσετε τα Quiz καθώς προσομοιώνουν τις τελικές εξετάσεις που θα δώσετε όταν ολοκληρωθεί το σεμινάριο προκειμένου να πάρετε το πιστοποιητικό παρακολούθησης. Τα Quiz παραμένουν ανοιχτά επομένως μπορείτε να τα ολοκληρώσετε όποτε επιθυμείτε μέχρι το τέλος της επιμόρφωσης  και έχετε το δικαίωμα να τα επαναλάβετε όσες φορές θέλετε.

Τέλος, σας παρατίθεται Οδηγός Περαιτέρω Μελέτης ο οποίος είναι προαιρετικός σε περίπτωση που έχετε απορίες και θέλετε να εμβαθύνεται στο γνωστικό αντικείμενο κάθε θεματικής.

 

Σας εύχομαι καλή επιμόρφωση και καλή δύναμη!

Με εκτίμηση,

Μακίδου Στέλλα

ΥΓ. Σας παραθέτω τα στοιχεία των δημιουργών των φωτογραφιών που έχουν χρησιμοποιηθεί στην αρχική σελίδα του blog σε περίπτωση που θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε.

Βιβλιογραφία

Asobinin  (2019, July 29) A light-blue background and a red background ripped [Photograph]. iStock 

https://www.istockphoto.com/photo/background-gm1164913842-320349197

Hamzaturkkol (2010, March 12). Fountain pen writing "Welcome" on paper [Photograph]. iStock 

https://www.istockphoto.com/photo/welcome-gm482988207-12286000

Marimo (2020, June 8) Online education concept ,computer device,book and education elements [Illustration]. iStock 

https://www.istockphoto.com/vector/e-learning-background-gm1247877321-363413734